Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

01/10/2024 - Acte

OPEN PRBB 2024: El dissabte 5 d'octubre obrim de nou les portes a tothom

El pròxim dia 5 d'octubre de 10:00 a 14:30 h arriba una nova edició de la Jornada de Portes Obertes del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) on els investigadors i investigadores t'explicaran de primera mà què fan, com ho fan i on ho fan. Els diferents centres de recerca que formen part del PRBB oferirem una gran diversitat d'activitats gratuïtes per a tota la família.

Durant el matí de dissabte els visitants podran conèixer la ciència de la mà dels seus protagonistes amb les visites guiades. Tenim preparades diverses rutes que, simultàniament, recorreran l'edifici i visitaran diferents laboratoris. Aquest any com a novetat podreu escollir la ruta prèviament. A més hi haurà dues rutes amb temàtiques especials, dues rutes disponibles en anglès i una ruta històrica per conèixer la historia del PRBB i la seva infraestructura.

En el cas dels investigadors de l’Hospital del Mar Research Institute, els seus laboratoris participen en 8 de les 15 rutes que hi ha aquest any programades, una d´elles en anglès, i a més en 3 activitats a la plaça i en dues xerrades de ciència a la fresca.

Els nostres laboratoris i les rutes en les que participen:

  • La Unitat de Recerca Clínica participa junt amb 2 laboratoris més a la ruta especial "Del laboratori al pacient: explorant noves teràpies per a la Síndrome de Down" on podreu descobrir com la recerca bàsica aplana el camí per desenvolupar un tractament innovador per a persones amb síndrome de Down.
  • El Laboratori de Cèl·lules Mare i Càncer ens ajudarà a conèixer millor què són les cèl·lules mare i quin és el seu paper en el càncer. Junt amb l'ISGlobal, participaran a la Ruta de "Cèl·lules mare i mobilitat sostenible".
  • El Grup de Genòmica Evolutiva participarà junt amb el MELIS-UPF en la "Ruta D'ordinadors a peixos zebra" i donarà una visó ben completa de la recerca actual en ciències de la vida, amb CRISPR i edició genètica inclosa.
  • El Laboratori de Neurologia de Sistemes i Neuroteràpies participarà junt amb el Servei de Proteòmica a la ruta "Del proteoma al tractament de la medul·la espinal" on el visitants podran descobrir les tecnologies més innovadores i on es trobaran amb dispositius d´ultrasons i intel·ligència artificial.
  • El Laboratori de redirecció Immune participarà junt amb el CRG al a ruta "Seqüenciació de l´ADN i immunoteràpia" on aprendrem sobre la seqüenciació i les seves aplicacions de la immunoteràpia.
  • El  Laboratori de metabolòmica aplicada ens explicarà  com es detecten i quantifiquen els metabòlits en mostres biològiques i junt amb el CRG participarà  en la ruta "Diagnòstic precoç de malalties: de la metabolòmica a les biòpsies líquides"

Activitats a la plaça i tallers:

Descobreix l´Estabulari : Investigadors del Grup de mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica junt amb investigadors d´altres centres del PRBB explicaran com es fa recerca amb animals i en quines instal·lacions viuen. Els visitants es convertiran en investigadors/es i es farà un recorregut fictici per un Estabulari.

Es pot prevenir el càncer des de casa? De la ma del Grup de recerca en epidemiologia i Avaluació, es realitzaran diverses activitats educatives dirigides a diferents grups d'edat per sensibilitzar sobre la detecció precoç i prevenció del càncer.

Els estils de vida i la salut del cor. Tens hàbits saludables? Et mantens en forma? Fas una dieta mediterrània? Amb investigadors dels Grup de Epidemiologia i genètica cardiovascular, de Risc cardiovascular i nutrició i de Registre Gironí del Cor (REGICOR), calcularem el risc que tens de patir una malaltia coronària en els propers 10 anys i què pots fer per prevenir-la.

Ciència a la fresca:  xerrades curtes de 10-15 min que tindran lloc a la plaça interior.

Per veure la resta del programa i participar a les visites clica aquí  

Aquesta Jornada de Portes obertes dirigida a tota la ciutadania, és possible gràcies a la participació dels gairebé 200 voluntaris dels diferents centres del PRBB. El nostre agraïment a tots i totes. 

No us perdeu l'Open PRBB! Us hi esperem!
 

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte