Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM)

Inaugurat el 1948 pel Dr. Alexander Fleming, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) és un centre d'excel·lència per a la recerca biomèdica i sanitària.

L'IMIM forma part del consorci Parc de Salut Mar, i està format per més de 700 professionals, amb una composició mixta d'investigadors de l'IMIM i investigadors clínics de l'Hospital del MAR i altres investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) , la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació BarcelonaBeta Brain Research Center (BBRC)

L'IMIM compta amb el reconeixement de CERCA com a Institut Català de Recerca d'Excel·lència, de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) com a Institut de Recerca Sanitària i HRS4R amb l'HR Excellence in Research.

La seva proximitat a l'Hospital del Mar i al Campus Universitari Mar, i la seva ubicació en un sòlid ecosistema científic com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), fan que l'IMIM estigui en un enclavament biomèdic privilegiat a Barcelona.

La investigació translacional de l'IMIM es duu a terme a través de cinc programes de recerca ben estructurats:

Línies de recerca prioritàries

Una part important del seu pressupost prové de fons de finançament externs competitius que es gestionen a través de la Fundació Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).

La producció científica generada com a fruit d'aquesta recerca inclou prop de 945 publicacions anuals en revistes internacionals indexades al Science Citation Index (SCI). Així mateix, destaca que més del 60% de les publicacions de l'IMIM són a revistes del primer quartil de la seva categoria.

Missió i Reptes de Futur

El pla estratègic 2021-2024, comença en un moment excepcional per a qualsevol institut sanitari. La pandèmia provocada el 2020 per la COVID-19 va posar de manifest no només la importància dels centres d'atenció mèdica i de recerca, sinó també la necessitat que les nostres societats es reorganitzin ràpidament per contribuir a un objectiu comú. De manera similar, aquest pla estratègic pretén inspirar i guiar tots els membres de l'IMIM, alineant les prioritats personals amb un propòsit comú: augmentar la rellevància internacional de l'IMIM com a peça fonamental en la recerca biomèdica destinada a allargar l'esperança de vida humana saludable.

Contacte

IMIM

Tel:
93 316 04 00

Fax:
93 316 04 10

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte