Warning: include(/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2
Notícies - Hospital del Mar Research Institute

Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

12/12/2024 - Informació general

Arrenca l’assaig clínic SAGITTARIUS, liderat per l’Hospital del Mar a l’Estat

Ja han començat a inscriure's els primers pacients en aquest projecte internacional, que busca avançar en el camp de la teràpia personalitzada en càncer de còlon.

L'assaig clínic SAGITTARIUS ha començat de forma oficial la seva marxa, amb la inclusió dels primers sis pacients en el projecte. Entre ells, els primers a l'Hospital del Mar, centre col·laborador a l'estudi, que coordina a Espanya la Dra. Clara Montagut, cap de secció de Tumors Gastrointestinals del Servei d'Oncologia Mèdica i coordinadora del Grup de recerca en Medicina de precisió del càncer colorectal a l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar.

La iniciativa involucra a 26 centres hospitalaris, tretze a Espanya, dotze a Itàlia i un a Alemanya. El seu objectiu és avançar en la medicina de precisió en càncer de còlon localitzat a través de la utilització de la biòpsia líquida per millorar els resultats i la qualitat de vida dels pacients. La Dra. Montagut assegura que "estic molt emocionada amb el llançament de SAGITTARIUS. És el punt de partida per tenir un impacte significatiu en el tractament dels pacients amb càncer de còlon, donant el tractament adequat al pacient adequat i avançant en l'ús de la biòpsia líquida en la recerca clínica i la medicina de precisió".

El projecte SAGITTARIUS, que té el suport del Programa Horizon de la Unió Europea, reclutarà pacients que s'han sotmès a cirurgia per tractar un càncer de còlon localitzat. En aquests moments, aquestes persones s'han de sotmetre a quimioteràpia després de la intervenció per eliminar possibles micrometàstasis, encara que no en tinguin, ja que no es poden detectar amb els exàmens radiològics. D'aquí la importància de tenir una eina, com és el cas de la biòpsia líquida, que permeti determinar quins pacients es poden beneficiar d'aquest tractament.

L'assaig clínic involucrarà entre 700 i 900 pacients d'Espanya, Alemanya i Itàlia. El coordina l'Institut d'Oncologia Molecular d'Itàlia (IFOM), en col·laboració amb l'AIRC Fundació per la Recerca en Càncer, també d'Itàlia, l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar, la Universitat Bocconi, d'Itàlia, el Digestive Cancers Europa de Bèlgica, SporeData OU d'Estònia, el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, i l'Hospital Universitari Charité de Berlín, a Alemanya.

D’esquerra a dreta: Marta Pascual, Clara Montagut, Mar Iglesias, Joana Vidal i Annarita Sibilio.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte