23 d'octubre de 2008 - Informació institucional
Els quinze membres nomenats són experts provinents de diferents sectors. Pertanyen, principalment, al món acadèmic, assistencial, industrial, així com també a les agències reguladores.
Ferran Sanz Carreras, director del Programa d'Informàtica Biomèdica ( GRIB) de l'IMIM-UPF, vicerector de Política Científica de la UPF i catedràtic del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut ( CEXS) de la UPF, ha estat nomenat membre del Comitè Científic de la Iniciativa Tecnològica conjunta de Medicaments Innovadors (IMI JU).
La Iniciativa Tecnològica conjunta de Medicaments Innovadors ( IMI JU) és un organisme promogut per la Comissió Europea i la Federació Europea de la Indústria Farmacèutica ( EFPIA) aprovat pel Parlament i el Consell de Ministres europeus amb la finalitat d'impulsar la recerca farmacèutica pre-competitiva, és a dir, la recerca no directament orientada al descobriment de nous medicaments, sinó aquella que permet descobrir-los: els mecanismes subjacents a les malalties i el seu tractament, o els procediments innovadors per preveure l'eficàcia i la seguretat dels medicaments.
El IMI JU, al llarg dels propers set anys i dins el setè Programa Marc de la Unió Europea, administrarà un pressupost de més de 2.000 milions d'euros que s'adjudicaran, en convocatòries competitives, a consorcis constituïts per grups acadèmics, clínics i industrials.
Composició i funcions del comitè científic de l'IMI JU
El comitè científic de l'IMI JU està integrat per quinze membres i té com a funció principal fer recomanacions a la Junta Directiva de l'IMI en matèria de R+D de medicaments, a partir de la seva capacitat i experiència, per tal d'elaborar les estratègies necessàries amb criteri científic.
Els quinze membres nomenats són experts provinents de diferents sectors. Pertanyen, principalment, al món acadèmic, assistencial, industrial, així com també a les agències reguladores.
Entre les tasques específiques del Comitè Científic hi ha l'actualització de l'agenda estratègica de recerca de la IMI; l'establiment de les prioritats científiques per a la implementació d'un pla anual d'actuació; la selecció dels avenços científics que s'integraran a la memòria d'activitats i l'assessorament sobre la composició dels comitès avaluadors.
L'objectiu principal de l'IMI és aconseguir el lideratge europeu en aquest sector empresarial per a benefici de l'economia i la societat, per a la qual cosa un requisit essencial és la realització de projectes de recerca en col·laboració amb el sector públic i el privat.
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte