Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

29/09/2023 - Informació institucional

Inauguració del Servei MARMetabolomics a l'Hospital del Mar Research Institute

Ens complau anunciar el llançament oficial del servei MARMetabolomics, una iniciativa pionera al camp de la metabolòmica de l'Hospital del Mar Research Institue

MARMetabolomics és una plataforma avançada desenvolupada pel Grup de Recerca en Metabolòmica Aplicada (LIMA), que compta amb àmplia experiència en el desenvolupament de mètodes analítics per a la determinació de metabòlits (molècules de mida petita involucrades en les reaccions metabòliques que tenen lloc en sistemes biològics ) tant en matrius no invasives (orina, llet materna, pèl o cultius) com invasives (LCR, sang o teixits) i en la seva aplicació al camp de la salut. La plataforma és membre de la infraestructura europea per a la Medicina Translacional (EATRIS), la Xarxa Espanyola de Metabolòmica i el centre multidisciplinari TECNIO, BAPP.

La plataforma MARMetabolomics se centra en el desenvolupament i l'aplicació d'estratègies metabolòmiques, tant dirigides com no dirigides, per a la detecció de biomarcadors dins l'àmbit de la salut i la investigació clínica. La plataforma proporciona un servei analític complet, incloent-hi desenvolupament de metodologia, anàlisi de mostres, tractament de dades i assessoria en la interpretació de resultats.

L'objectiu principal de MarMetabolomics és proporcionar informació metabolòmica de qualitat a projectes científics de salut amb la finalitat, entre d'altres, de:

  • Conèixer potencials canvis metabòlics desencadenats per un agent exogen (ex. tòxics, tractaments) o per una alteració endògena (ex. desencadenant de patologia)
  • Dissenyar perfils metabòlics associats a determinades condicions
  • Identificar marcadors biològics (o firmes metabòliques) amb utilitat en l'estratificació de risc de desenvolupament de futures patologies (cribratge), detecció de condicions (diagnòstic) o la resposta a intervencions (monitorització)
  • Complementar la informació obtinguda per altres eines com la genòmica, transcriptòmica i proteòmica contribuint a una major entesa dels processos biològics, tant fisiològics com patològics.

El llançament de MARMetabolomics representa un avenç important en la investigació biomèdica i espera expandir les col·laboracions amb investigadors i clínics a nivell mundial.

Per a més informació sobre la plataforma MARMetabolomics i les oportunitats de col·laboració, visiteu: 

www.imim.cat/programesrecerca/neurociencies/metabolomica_aplicada.html

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte