Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

30/07/2024 - Informació institucional

La Fundación BBVA atorga una de les seves beques Leonardo al Dr. Arnau Busquets

És un dels 58 investigadors i investigadores seleccionats a la 11 edició d'aquestes beques, un programa dotat, fins ara, amb gairebé 25 milions d'euros.

El Dr. Arnau Busquets, coordinador del Grup de recerca en Mecanismes cel·lulars en conducta fisiològica i patològica de l'Institut de recerca de l'Hospital del Mar, ha estat seleccionat a les beques Leonardo de suport a la ciència i la cultura d'excel·lència, que atorga la Fundación BBVA. En total, s'han seleccionat 58 projectes, 18 dels quals a Catalunya.

Dr. Arnau Busquets

El projecte liderat pel Dr. Busquets, 'Identificando los circuitos cerebrales involucrados en el reconocimiento emocional', ha estat un dels sis guardonats en aquesta edició a la categoria de Biologia i Biomedicina. En ell, es volen identificar els circuits cerebrals específics que participen en els processos d'empatia i que poden participar en dèficits socials complexos que s'observen a alguns trastorns del desenvolupament neurològic o malalties neurodegeneratives. Per identificar-los, es farà servir un model de ratolí específic i tècniques de farmacogenètica.

Les beques Leonardo volen ajudar a investigadors i investigadores que es troben a l'equador de les seves carreres científiques a impulsar els seus projectes de recerca. En aquesta edició es van presentar 1.423 candidatures. Amb les 58 seleccionades, s'arriba als 660 projectes que han rebut l'impuls d'aquesta iniciativa.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte