Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/12/2009 - Informació general

L’IMIM col·labora en la descripció, per primera vegada, d’una de les cèl·lules més petites

L’IMIM col·labora en la descripció, per primera vegada, d’una de les cèl·lules més petites

Recentment s'ha publicat en tres articles a la revista Science el primer avantprojecte d’una cèl·lula mínima, la Mycoplasma pneumonia, una petita bactèria unicel·lular que causa pneumonia atípica en humans. Els articles codirigits pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el European Molecular Biology Laboratory (EMBL) d’Alemanya, han comptat amb la col·laboració d’investigadors de l’IMIM- Hospital del Mar i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La recerca va ser feta a tres nivells, un grup d’investigadors va identificar cadascun dels complexos proteïcs, un altre grup el transcriptoma, és a dir, totes les molècules d’ARN i un últim grup va definir totes les reaccions metabòliques que es duien a terme. Els investigadors de l’IMIM-Hospital del Mar, Ricardo Gutiérrez Gallego i Josep Marcos del Águila del grup de bioanàlisi, van estudiar la part de les reaccions metabòliques mitjançant l’anàlisi detallat del contingut citosòlic, és a dir, del contingut de la part soluble del citoplasma.

Treball de referència:

Yus, E. et al. “Impact of Genome Reduction on Bacterial Metabolism and Its Regulation”. Science (2009) Vol. 326, 1263-1268. DOI: 10.1126/science.1177263.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte