Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/02/2010 - Informació general

II Jornades Científiques de la Xarxa SAMID

Uns 70 investigadors procedents de tot Espanya van acudir a les Jornades

II Jornades Científiques de la Xarxa SAMID

Els passats 28 i 29 de gener van tenir lloc a Barcelona les II Jornades Científiques de la Xarxa SAMID (Salut Materno Infantil i Desenvolupament), organitzades pel Grup de recerca en Infància i Entorn de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar).

Uns 70 investigadors procedents de tot Espanya van acudir a aquestes Jornades per tractar temes com la realització d'assaigs clínics en Pediatria o els últims avenços relacionats amb factors ambientals i epigenètics. Aquesta reunió també va servir per presentar als assistents el resum de la gestió d'aquesta xarxa durant l'any 2009.

La Xarxa SAMID està formada per 13 grups de recerca procedents d'11 hospitals espanyols i té com a objectiu principal estudiar els diferents processos patològics perinatals des d'un ampli ventall d'abordatge: estudi de factors etiopatogènics, prevenció, noves terapèutiques actualment en investigació i les seves conseqüències a llarg termini.

La Salut Materno Infantil i del Desenvolupament constitueix una de les majors preocupacions sanitàries en el nostre entorn i, per tant, comporta un enorme cost social i econòmic. Per això la missió de la Xarxa és produir i transferir a la pràctica mèdica coneixement de qualitat en l'àmbit d'actuació de la Xarxa, que pugui ser útil per a la salut pública i la política sanitària del país.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte