Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

06/03/2012 - Informació general

Projecció científica del Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM

Projecció científica del Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM

Recentment, Jordi Segura, director del Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar) ha estat nomenat president de l’Associació Mundial de Científics Antidopatge (World Association of Anti-Doping Scientists WAADS) per un període de 2 anys.

La WAADS és una associació que agrupa els directors i el personal científic d’alt nivell de tots els Laboratoris Antidopatge Acreditats per l’Agència Mundial Antidopatge (WADA) pel que fa a les activitats científiques i de recerca d’aquest centres. Els objectius de la WAADS son mantenir l’excel·lència en la ciència i en la pràctica dels programes antidopatge, en benefici de tots els esportistes. Les activitats principals es focalitzen en la participació en reunions científiques, en el desenvolupament de programes per assegurar la qualitat, en l’harmonització i actualització de metodologies emergents, i en les col·laboracions científiques amb l’Agència Mundial Antidopatge, les Agències Antidopatge Nacionals i les Federacions esportives. Tot això estimulant l’intercanvi d’informació i la col·laboració entre els seus membres.

Així mateix el Dr. Segura ha estat nomenat membre del Comitè Científic del Consell Català de l’Esport. L’actual Secretari General de l’Esport, el Sr. Ivan Tibau i Ragolta, en un gest de reconeixement, ha volgut fer partícip a Jordi Segura d’aquest Comitè, valorant la seva aportació per al futur dels projectes que en el marc de les Ciències de l’Esport pugui desenvolupar el Consell Català de l’Esport.

El Laboratori de Control Antidopatge de Barcelona és un dels 33 laboratoris que hi ha al món acreditats per l'Agència Mundial Antidopatge, WADA. Des de l'any 1985, en què va ser acreditat pel Comitè Olímpic Internacional, realitza el control antidopatge en competicions esportives nacionals i internacionals. El principal objectiu ha estat sempre oferir serveis d'alta qualitat i fiabilitat, i contribuir a la millora de la capacitat dels laboratoris antidopatge mitjançant recerca d’excel·lència. En aquest sentit ha rebut reconeixements nacionals i internacionals en diverses ocasions, y personal del Laboratori ocupa llocs claus en els organismes internacionals relacionats amb la lluita contra el dopatge.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte