Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

12/07/2012 - Nota de premsa

Neix el BANG-Barcelona Alzheimer Neuroimatge Grup

El grup BANG engega un projecte d'investigació per a la recerca en neuroimatge i d'altres biomarcadors de les malalties degeneratives, principalment la malaltia d'Alzheimer

Neix el BANG-Barcelona Alzheimer Neuroimatge Grup

Nota de premsa generada per Fundació ACE. Institut Català de Neurociències Aplicades (FACE.ICNA)

Fundació ACE. Institut Català de Neurociències Aplicades (FACE. ICNA), Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FIRHSCSP), Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca (VHIR) i Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques (Fundació IMIM) constitueixen el grup “BARCELONA ALZHEIMER NEUROIMATGE GRUP – BANG” per a la recerca en neuroimatge i d’altres biomarcadors de les malalties neuronals degeneratives, principalment la malaltia d’Alzheimer.

Barcelona Alzheimer NeuroimatgeGrup (BANG) s’estableix com un grup de referència nacional i internacional per a la promoció, la difusió i la recerca en noves teràpies i metodologies relacionades amb malalties neuronals degeneratives. Un dels seus objectius és la creació i validació d’una base multidisciplinària que inclogui dades sociodemogràfiques, cognitives i neuropsiquiàtriques, mostres de genètica, fluids raquidis, biomarcadors, PEIs i imatges MRI i PET, com predictors de la Malaltia d’Alzheimer i altres malalties emparentades, pel seu ús en activitats de recerca. Al mateix temps el BANG fomentarà la recerca translacional de les malalties neuronals degeneratives, en benefici directe de la població afecta.

L’acte de signatura del conveni marc de col·laboració en projectes de recerca i constitució del grup BANG tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona avui dijous 12 de juliol a les 11h00, sota la presidència de la Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona Sra. Cristina Iniesta. Per part de les institucions signaran el Sr. Lluís Tárraga Mestre com a director de FACE. ICNA, la Dra. Mercè Boada com a responsable del Grup de Recerca “Alzheimer” del VHIR i directora Mèdica de FACE. ICNA, el Dr. Agustín Ruiz com a director de recerca de FACE. ICNA, el Dr. Joan X. Comella Carnicé com a director del VHIR, el Dr. Miguel López-Botet Arbona com a director de l’IMIM, Dr. Rafael Blesa González Cap de Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Dr. José Álvarez Sabin Cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; Dr. Jordi Peña Casanova Cap de Secció del Servei de Neurologia i Demències (H. Mar) i del grup de recerca en Neurologia de la Conducta de l’IMIM i el Dr. Jaume Kulisevsky Bojarski Director de Recerca de l’Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte