Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

23/07/2012 - Informació institucional

El Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM a Londres 2012

El Laboratori de Control Antidopatge de l’IMIM a Londres 2012

El proper 27 de juliol i fins el 12 d’agost tindran lloc els Jocs Olímpics de Londres 2012. Una vegada més i gràcies a un acord entre el King’s College de Londres i la Fundació IMIM, a partir del dia 23 de juliol, un grup de tècnics del grup de recerca en Bioanàlisi i Serveis Analítics de l’IMIM (Rosa Ventura, subdirectora del laboratori de Barcelona; Oscar Pozo; Raúl Perez Ortuño; Lorena Garrostas; Cristina Gómez; Andreu Fabregat; i Núria Renau) s’incorporarà al Laboratori Antidopatge Oficial dels Jocs Olímpics Londres 2012.

La feina que realitzarà el personal de Barcelona està repartida en quatre àrees: garantia de qualitat, anàlisis per cromatografia de gasos-espectrometria de masses, anàlisis per cromatografia líquida-espectrometria de masses, i anàlisis de Eritropoyetina (EPO) i substàncies relacionades. Cal destacar que és un dels laboratoris que hi aporta més personal i que degut als serveis d’alta qualitat i fiabilitat que ofereix i al seu prestigi internacional, aquesta és ja la 10a ocasió des de 1988 en els Jocs Olímpics de Seúl (Corea), que personal del laboratori de l’IMIM participa en uns Jocs Olímpics.

Jordi Segura, director del Laboratori de Control Antidopatge, participará als Jocs Olímpics com a coordinador del grup d’Experts del Laboratori del propi Comitè Olímpic Internacional, juntament amb la Dra. Christianne Ayotte de Canada i el Dr. Grigory Rodchenkov de Rússia. El seu paper serà supervisar el bon desenvolupament del laboratori segons les normatives internacionals, revisar tècnicament qualsevol resultat advers abans d’obrir diligències, supervisar les possibles contra-anàlisis i actuar com experts en les situacions que ho demanin.

Per altra banda, Toni Pascual, també subdirector del Laboratori de Barcelona, com a cap del Comitè Antidopatge del Comitè Paralímpic Internacional, supervisarà el desenvolupament correcte dels controls durant els Jocs Paralímpics Londres 2012, que tindran lloc del 29 d’agost al 9 de setembre, i presidirà les audiències corresponents quan hi hagin resultats adversos.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte