Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

09/11/2016 - Informació institucional

Els Amics de l'Hospital del Mar participen del #GivingTuesday amb un projecte de recerca per millorar la capacitat intel·lectual dels nens amb la Síndrome de Down

I tu, t'animes a col·laborar?

Els AMICS de l'Hospital del Mar volem participar del #GivingTuesday, que enguany se celebra el 29 de novembre, amb #ObjectiuDavid, un projecte de recerca per millorar la capacitat intel·lectual dels nens amb la síndrome de Down. "Arran del tractament, el David ha millorat al seva autonomia. Per exemple, abans mai es desplaçava  en autobús perquè no sabia què fer quan es perdia. Ara, que ja és capaç d'utilitzar el mòbil o de preguntar a algú, ja és el seu mitjà de transport habitual." Guadalupe Fernández, mare del David.

A Espanya més de 3 milions i mig de persones com el David, pateixen alguna discapacitat intel·lectual que afecta a la seva qualitat de vida i a la dels seus cuidadors. Mitjançant una substància present en el te verd, l'epigalocatequina galato, i l'estimulació cognitiva, hem demostrat que podem millorar la capacitat intel·lectual i l'autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva integració en la societat.

Els avenços aconseguits amb joves ens han animat a portar a terme una nova fase d'investigació per demostrar l'eficàcia del tractament en la població infantil. La nostra hipòtesi es basa en demostrar que, una vegada comprovat que el tractament incideix en la plasticitat cerebral, els nens amb síndrome de Down serien els qui més se'n poden beneficiar.

El projecte el porten a terme equips de Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i el de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG).

I tu, t’animes a col·laborar?

Entra a l’enllaç Recerca per millorar la capacitat intel·lectual dels nens amb la síndrome de Down i fes una donació! Per cada 25€ que aportis contribuiràs amb 1 hora d'investigació per millorar la qualitat de vida dels nens amb síndrome de Down.

La teva aportació, per petita que pugui semblar-te, juntament amb la d'altres persones serà molt significativa per aquests nens i joves i les seves famílies.

Entre tots farem del 29 de novembre #undiaperdonar per la #recerca, per la #salut, per la #vida.

Ajuda'ns a fer-ho possible. Moltes gràcies!

Què és el #GivingTuesday?

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones i que arriba per segona vegada a Catalunya el dimarts 29 de novembre. L'objectiu és dedicar un dia a tot el món a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc. Però sobretot ha de ser el punt de partida per seguir donant i promovent la donació els altres 364 dies de l'any.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte