Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/10/2017 - Acte

La Secretaria General de l’Esport i la Fundació IMIM signen un conveni de col·laboració en la lluita contra el dopatge

La Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Fundació de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han signat avui un conveni de col·laboració per promoure la investigació científica associada a la protecció de la salut dels esportistes i de les persones que realitzen activitat esportiva, i a la lluita contra el dopatge a l’esport.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director de l’IMIM, Joaquim Bellmunt, han formalitzat l’acord a l’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona en presència de Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya, un organisme que està sota la tutela de la Fundació i que en virtut del conveni passa a tenir aquesta nova denominació.

El conveni estableix que la SGE i la FIMIM treballaran plegats en la realització dels procediments analítics i complementaris de control del dopatge, per una banda, i en l’elaboració de les estadístiques de control del dopatge, per l’altra.

El Laboratori Antidopatge de Catalunya –fins avui conegut com a Laboratori Antidopatge de Barcelona- és un dels 32 laboratoris acreditats actualment en el món per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) per fer les anàlisis antidopatge en atletes. Va ser creat l’any 1985 en el marc de la pre-candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. El Laboratori ha mantingut el prestigi internacional guanyat durant els Jocs del 1992 gràcies a la qualitat de les anàlisis que realitza, a la gran activitat de recerca desenvolupada i a activitats d’assessorament d’altres laboratoris.

El conveni que s’ha signat avui entre la SGE i la FIMIM permet dotar al Laboratori Antidopatge d’una aportació econòmica que li permetrà afrontar amb plenes garanties d’èxit tots els requisits tècnics, de qualitat i de millora continua que l’AMA exigeix als laboratoris antidopatge, i mantenir el nivell d’excel.lència que el situa en els llocs capdavanters dels laboratoris acreditats per l’AMA. El conveni inclou també la col·laboració en activitats d’investigació científica i tècnica i d’innovació tecnològica, i en actuacions per a la formació de professionals en relació a la protecció de la salut i lluita contra el dopatge.

La signatura d’aquest conveni culmina un procés que s’ha estat gestant durant molt temps amb els esforços i la determinació tant per part de la Fundació IMIM i del propi Laboratori com de la Secretaria General de l’Esport. L’acord signat aportarà beneficis importants a la lluita contra el dopatge a l’esport i al foment de la pràctica esportiva saludable en el nostre país.

Veure imatges de l'acte de signatura.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte