Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Període 1990-2000

El 1991 l'IMIM és acreditat pel "Consejo de Universidades" com a Institut Universitari.

El 1992 el Laboratori Antidopatge de l'IMIM s'encarregà de la realització de les proves de dopatge dels Jocs Olímpics i Paralímpics organitzats a Barcelona. Coincidint amb aquest esdeveniment la reestructuració urbanística de la ciutat, l'IMIM es trasllada a l'edifici del Dr. Aiguader 80 construït amb aquesta finalitat.

El 1992 es crea la Fundació IMIM, entitat privada sense ànim de lucre, tenint com objectiu la recerca i la docència de postgrau en el camp de la Biomedicina i les Ciències de la Salut i de la Vida, i la seva promoció en l'àmbit de l'IMAS.

Segons el DOG 274 del 19 de novembre de 1993, l'IMIM es reconeix com a Institut Universitari adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), condició a la qual caldrà renunciar anys més tard, degut als acords establerts entre l'IMAS i la UPF i al procés d'adscripció a aquesta universitat.

L'any 1995 es reorganitza la recerca de l'IMAS, introduint canvis a diferents nivells: s'elabora una política científica específica de l'IMAS, es creen les Unitats i Grups de Recerca multidisciplinars (composició mixta amb investigadors clínics dels Hospitals), es milloren els processos administratius, i es potencia la formació en recerca amb un programa propi de tercer cicle. Aquest procés de reorganització fa efectiva la integració del personal investigador de l'IMIM amb els de la resta de l'IMAS. Es constitueix la Comissió de Recerca de l'IMAS.

El 1998 l'ANEP efectua una avaluació externa i, com a conseqüència, l'IMIM passa a estructurar-se en 13 Unitats i Grups de Recerca, 7 dels quals estan acreditats per la CIRIT com a grups de recerca de qualitat. L'institut és acreditat pel Ministerio de Sanidad y Consumo com a Unitat de Recerca Sanitària Mixta, qualificació que només mantenen tres Centres a tot Catalunya.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte