Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

09/11/2023 - Informació general

Quatre projectes liderats per l’Hospital del Mar Research Institute, seleccionats per La Marató del 2022

Han estat seleccionats juntament amb altres 37 projectes per avançar en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties cardiovasculars. En total, l'última edició de La Marató va recaptar 11,2 milions d'euros.

L'Hospital del Mar Research Institute rebrà 1,5 milions d'euros de finançament de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio de l'any 2022. Es repartiran entre quatre projectes liderats per investigadors de l'institut en el camp de la salut cardiovascular.

Ajudes_La_Marató_2022

Ajudes_La_Marató_2022

Ajudes_La_Marató_2022

La Dra. Montse Fitó, coordinadora del Grup de Recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició, lidera un projecte que analitzarà el paper de les molècules de microRNA en lipoproteïnes d'alta densitat (HDL) en la incidència de malalties coronàries, analitzant possibles estratègies de tractament personalitzades de l'ateroesclerosi. Hi participaran l'Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia i la Universitat de València. Rebran un finançament de prop de 400.000 euros.

En el cas del Dr. Juan Domingo Gispert, coordinador del Grup de Recerca en Neuroimatge de Malalties Neurodegeneratives i Envelliment Saludable, encapçala un treball que estudiarà la interacció entre l'ateroesclerosi subclínica i la malaltia d'Alzheimer a la mitjana edat. Dotat de 399.675 euros, i hi participaran el Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III i la Fundación Jiménez Díaz.

El coordinador del Grup de Recerca Neurovascular, el Dr. Jordi Jiménez Conde, coordinarà el projecte MARIONA, que estudiarà un assistent d'intel·ligència artificial per a la presa de decisions a la fase aguda de l'ictus. Hi participa la Universitat Politècnica de Catalunya i rebrà 300.000 euros.

La Dra. Anna Oliveras, investigadora del Grup de Recerca en Nefropaties, liderarà un projecte conjunt amb l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, la University of Plymout del Regne Unit, i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge. Comptaran amb gairebé 400.000 euros per analitzar el cribratge de tensió arterial en un hospital odontològic, amb l'anàlisi dels bacteris reductors de nitrat com a vincle entre la malaltia periodontal i la hipertensió.

Per últim, el Dr. Joan Jiménez Balado, investigador del Grup de Recerca Neurovascular, forma part del projecte STTOPED-STROKE, que estudiarà eines de regulació epigenètica en ictus i que lidera l'Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Aquest any, La Marató se centrarà en la salut sexual i reproductiva i es portarà a terme el pròxim 17 de desembre.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte