Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

24/11/2023 - Informació general

La Fundació ”la Caixa” impulsa la recerca en biomedicina i salut a Espanya i Portugal a través d’una convocatòria dotada amb 25,3 milions d’euros

33 nous projectes d'investigació reben un ajut de fins a 500.000 euros o de fins a un milió d'euros en el marc de la sisena edició de la convocatòria CaixaResearch d'Investigació en Salut, promoguda per la Fundació "la Caixa". En total, 25,3 milions

La Fundació "la Caixa" ha atorgat prop de 3 de milions d'euros a tres projectes de recerca amb participació de l'Hospital del Mar Research Institute. El lliurament dels ajuts va tenir lloc el passat 23 de novembre en un acte durant el qual es van anunciar els 33 projectes de recerca en biomedicina i salut seleccionats en el marc de la convocatòria CaixaResearch d'Investigació en Salut 2023, que té com a objectiu impulsar la recerca biomèdica d'excel·lència amb gran impacte social en investigació bàsica, clínica i translacional.

La convocatòria, a la qual aquest any s'han presentat 493 propostes, està especialment dirigida a l'abordatge de reptes de salut, com les malalties infeccioses (àmbit del qual s'han escollit 8 projectes), les neurociències (7), les malalties cardiovasculars i metabòliques relacionades (7) i l'oncologia (6). D'altra banda, s'han premiat cinc iniciatives més que desenvoluparan tecnologies facilitadores en algun d'aquests camps.

CaixaResarch_Toni_Celià_Terrassa

En aquest sentit, el projecte liderat pel Dr. Toni Celià-Terrassa, coordinador del Laboratori de Cèl·lules Mare Canceroses i Dinàmiques de Metàstasi, que busca avançar cap a una millor comprensió de les metàstasis i la coevolució amb el sistema immunitari, ha estat un dels seleccionats. Rebrà prop d'un milió d'euros per, mitjançant eines innovadores, estudiar la dinàmica espacial i temporal per seguir la coevolució de les cèl·lules tumorals i de les immunitàries per entendre aquests mecanismes amb l'objectiu de fer llum sobre les metàstasis i obrir la porta al desenvolupament de nous tractaments. Es portarà a terme en consorci amb el Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO) i la Leiden University Medical Center.

D'altra banda, el coordinador de Grup de recerca en Salut Mental, el Dr. Víctor Pérez, participa en el consorci liderat per la Fundación Jiménez Díaz que té com a objectiu desenvolupar una estratègia de salut connectada per prevenir el suïcidi en persones en risc. I el Dr. Arnau Busquets, coordinador del Grup de recerca en Mecanismes Cel·lulars en Conducta Fisiològica i Patològica, també formarà part del consorci que desenvoluparà un projecte que busca desxifrar el vincle entre cànnabis i trastorns psicòtics, que encapçala l'Instituto de Biología Funcional y Genómica (IBFG).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte