Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/02/2024 - Informació institucional

L’Agència Mundial Antidopatge incorpora el Laboratori Antidopatge de Catalunya a diferents comitès d’experts

La directora del laboratori, la Dra. Rosa Ventura Alemany, ha estat convidada a formar part de diferents comitès d'experts de l'agència a partir d'aquest any. 

La Dra. Ventura serà membre del comitè d'experts de laboratoris antidopatge, que té la funció de gestionar i fer el seguiment de l'acreditació dels laboratoris i d'actualitzar la normativa de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), referent a aquests. A més, també serà membre del grup de treball sobre l'ús de gotes de sang seca (dried blood spots, DBS) en els controls antidopatge i del grup de treball de MRPL (minimum required performance levels), que defineix els límits de detecció que han d'assolir els laboratoris per a les diferents substàncies prohibides a l'esport per fer controls antidopatge efectius.

Des de l'any 2018 la Dra. Ventura també és part del grup de treball de glucocorticoides que defineix les regulacions d'aquests fàrmacs en la llista de substàncies prohibides a l'esport. Aquests nomenaments són un reconeixement al nivell científic del Laboratori Antidopatge de Catalunya, l'activitat de recerca del qual ha estat reconeguda com una de les de major impacte, a més de ser el 12è laboratori del món pel que fa a capacitat analítica.

Membres del Laboratori Antidopatge de Catalunya

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte