Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/06/2024 - Informació institucional

Més de cent experts es reuneixen a Barcelona per discutir els últims avenços en el tractament de les malalties onco-hematològiques

Anna Bigas, coordinadora del Grup de cèl·lules mare i càncer l’Hospital del Mar Research Institute, directora científica del CIBERONC i vicedirectora de recerca preclínica de l’Institut Josep Carreras forma part del comitè organitzador.

La Jornada va comptar amb més de deu ponents nacionals i internacionals, i 135 participants

El passat dilluns 17 de juny, va tenir lloc a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar la jornada "Hematology in Barcelona, Biology of Disease". L'esdeveniment va reunir 135 inscrits de la comunitat científica nacional i internacional dedicada a l'estudi de la biologia de la sang, amb la participació destacada com a organitzadora de la Dra. Anna Bigas de l’Hospital del Mar Research Institute i de l’Institut Josep Carreras.

L'objectiu principal de la jornada va ser presentar i discutir l'actualitat de la recerca en hematologia per millorar els tractaments de les malalties onco-hematològiques. Temes de gran rellevància clínica, com pot ser la caracterització de variants genètiques amb predisposició a la insuficiencia de la mèdula òsia, els avenços clínics en terapia génica per tractar l'anemia de Fanconi o nous tractaments de Leucèmia Aguda mieloblàstica i limfoblàsticaB, mielofibrosis o Mieloma multiple.

"Els centres de recerca de Barcelona han fet un gran esforç en els últims anys per incorporar grans científics que treballen en la recerca hematològica per millorar el diagnòstic i tractament de les malalties de la sang. Esdeveniments com aquest la consoliden a nivell internacional", afirma la Dra. Bigas.

A més, es va destacar la utilització d'eines epigenètiques per millorar el diagnòstic i tractament de malalties hematològiques, així com els avenços en la comprensió de la biologia de la generació de la sang. En total, 7 ponents nacionals i 6 experts internacionals van compartir els seus coneixements i descobriments més recents.

La jornada també va comptar amb la participació i suport de Francesco Ceresoli, cap de recerca de l'Associació Europea d'Hematologia (EHA), qui va destacar la importància d'aquests esdeveniments per fomentar la col·laboració i el progrés en aquest camp vital de la medicina.

També formaven part del comitè organitzador M. Carolina Florian i Alessandra Giorgetti de l'IDIBELL, Albert Català de Sant Joan de Déu, i Manel Esteller, de l'Institut Josep Carreras, tots ells membres de les àrees d'oncologia o malalties rares del Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER), que va donar suport a la jornada.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte