Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Epidemiologia social i salut laboral Consol Serra

 El grup de recerca en Epidemiologia Social i Salut Laboral (Centre d'Investigació en Salut Laboral, CiSAL) és un grup de recerca IMIM i CEXS-UPF, que forma part del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública (des de 2008) i està reconegut com a grup consolidat per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), (des de 2002).

L'estratègia Europea en Seguretat i Salut en el Treball crida l'atenció sobre la necessitat de mantenir a les persones en el mercat de treball, a través d'ambients de treball saludables, programes eficaços de retorn per als que abandonen el mercat de treball, sigui temporal o de manera permanent, a causa d'un problema de salut, i un enfocament sobre l'ocupació dels grups vulnerables, com els migrants, les minories ètniques, les dones i els treballadors amb ocupació precària.

CISAL investiga temes de salut laboral amb implicacions rellevants per a treballadors, empreses i governs que són particularment sensibles per als sistemes de benestar social. El seu objectiu és que la seva investigació sigui útil per millorar la salut de les persones treballadores, avaluar l'impacte dels programes preventius en el lloc de treball i informar les prioritats de les polítiques de salut.

La investigació i transferència de CISAL s'enfoca en una varietat de problemes de salut actuals relacionats amb el treball que inclouen, entre d'altres, trastorns musculoesquelètics, lesions per accidents de treball, programes de prevenció en el lloc de treball; i els determinants de l'absència per malaltia i la incapacitat temporal / permanent. La seva investigació també posa l'accent en els grups de treballadors vulnerables, amb un enfocament en l'envelliment de la població, les dones, els migrants i l'ocupació precària.

CISAL està involucrat en el desenvolupament de noves eines de mesurament per a la població laboral espanyola i enquestes de condicions de treball i salut; també està involucrat en la col·laboració de recerca en curs amb Universitats i Institucions a Europa, Amèrica del Nord i Amèrica Llatina.

Contacte

Coordinadora:
Consol Serra(ELIMINAR)

Tel:
93 316 08 74

Fax:
93 316 04 10

Dr. Aiguader, 88
08003 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte