Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

03/07/2018 - Informació institucional

Jordi Mestres admès com a Fellow de la Royal Society of Chemistry

Un indicador de qualitat científica i un dels reconeixements més importants atorgat a un químic

Amb data 8 de Juny el Dr. Jordi Mestres, coordinador del Grup de recerca en Farmacologia de Sistemes de l'IMIM, ha estat admès com a Fellow de la Royal Society of Chemistry del Regne Unit. Assolir aquest estatus és una fita important en la carrera d'un investigador ja que és un indicador de qualitat científica i un dels reconeixements més importants atorgat a un químic.

La Royal Society of Chemistry és una organització sense ànim de lucre amb més de 54.000 membres a nivell mundial i 175 anys d'història que té per objectiu avançar en l'excel·lència de les ciències químiques invertint en l'educació de generacions futures, creant i mantenint estàndards, fomentant la innovació i assessorant governs.

Per ser admès com a membre cal tenir com a mínim 5 anys d'experiència professional i que la tasca realitzada hagi tingut un gran impacte en el camp de la Química contribuint notablement en l'avenç de les ciències químiques. "Estic absolutament encantat i honorat per haver estat admès com a Fellow de la Royal Society of Chemisty i passar a formar part del grup selecte de científics que han fet contribucions importants en el camp de la química", ha expressat Mestres. "Agraeixo profundament a la Royal Society of Chemistry aquest reconeixement que m'omple de satisfacció i m'encoratja a perseguir objectius més ambiciosos i assolir noves fites", ha afegit l'investigador.

Jordi Mestres, coordinador del Grup de recerca en Farmacologia de Sistemes de l’IMIM. Font: IMIM. Foto: Josep Cano.

En Jordi Mestres va obtenir el grau en química per la Universitat Autònoma de Barcelona (1990) i el doctorat en química per l'Institut de Química Computacional de la Universitat de Girona (1996). Tot i que començà la seva carrera investigadora fent recerca en el camp de la química quàntica, el seu pas per l'empresa farmacèutica (primer com a investigador post-doctoral a Pharmacia&Upjohn, Estats Units, i més tard com a cap del grup de química mèdica computacional a Organon, Escòcia) l'encaminaria cap el disseny computacional de fàrmacs. El 2003 retornaria a Barcelona, on iniciaria el grup de recerca en Quimiogenòmica dins del programa de recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). L'excel·lència de la seva investigació va ser reconeguda el 2006 amb el premi internacional Corwin Hansch que atorga la QSAR & Modelling Society i el 2007 amb el primer dels premis a la Transferència de Coneixement atorgat pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). En els darrers 20 anys, en Jordi Mestres ha estat ponent convidat a les conferències més prestigioses en el camp del disseny de fàrmacs. És autor de més de 150 publicacions, entre les que hi ha 9 patents. Actualment és Investigador Principal de l'IMIM, Professor Associat de la UPF, i Fundador i President de l'empresa Chemotargets SL.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte