Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/07/2024 - Informació general

El Laboratori Antidopatge de Catalunya col·labora amb el Laboratori Olímpic de París

Tres professionals del Laboratori viatjaran a la capital francesa per donar suport a la tasca de lluita contra el dopatge que es farà durant els Jocs Olímpics i Paralímpics de París.

L'Institut de Recerca Hospital del Mar tornarà a ser olímpic. Tres dels professionals del Laboratori Antidopatge de Catalunya de l'Institut treballaran en el Laboratori Olímpic durant els Jocs Olímpics i Paralímpics de París. Es tracta de Sergi Coll i de Lídia Requena, que viatjaran a Paris per treballar al Laboratori del 26 de juliol fins al 11 d'agost durant els Jocs Olímpics, i Indira Anselmo, que hi treballarà del 28 d'agost al 8 de setembre, durant els Jocs Paralímpics. Sergi Coll és especialista en la detecció d'esteroides anabolitzants, i Lídia Requena i Indira Anselmo ho són  en la detecció d'hormones (eritropoetina, hormona del creixement...) i de transfusions sanguínies.

D’esquerra a dreta: Lídia Requena, Sergi Coll i Indira Anselmo.

A més de ser el laboratori dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, personal del Laboratori Antidopatge de Catalunya ha col·laborat en tots els Jocs Olímpics des que va obtenir l'acreditació com a laboratori antidopatge l'any 1985.

 "Participar en els controls de dopatge d'uns Jocs Olímpics té un interès molt especial per als professionals que ens dediquem al control antidopatge", comenta Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya. "En el Laboratori Olímpic es reuneixen molts dels millors professionals del món i, a més d'ajudar als amics i col·legues del Laboratori de París  que necessiten el suport d'especialistes d'altres laboratoris per garantir la qualitat analítica requerida amb un volum de mostres tan gran, és una oportunitat única de posar-se al dia i d'aprenentatge en les metodologies antidopatge més actuals", afegeix.

El Laboratori de París analitzarà 6.000 mostres durant els Jocs Olímpics i 2000 més durant els Jocs Paralímpics. Aquest alt volum de mostres fa necessari disposar de molt equipament analític i d'un gran nombre de professionals especialitzats, organitzats en torns de treball per cobrir les 24 hores del dia. A més, el laboratori olímpic tindrà implementades les metodologies antidopatge d'última generació, entre les quals la detecció de substàncies per al dopatge en mostres de sang seca o el dopatge genètic.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte