Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Salut Mental Víctor Pérez i Francesc Colom

El Grup de Recerca en Salut Mental és un equip multidisciplinari que integra diferents professionals de salut mental, experts en neuroimatge, tècnics i personal de suport a la recerca. El grup està estretament vinculat a l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del Parc de Salut Mar, on desenvolupen les seves tasques la majoria d'investigadors clínics de l´equip. El grup està adscrit a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), situat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

El nostre grup té col·laboracions amb grups nacionals i internacionals, i està integrat al CIBERSAM (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental, Ministeri de Salut, Institut de Salut Carles III). Dintre del CIBERSAM, formem el grup “G21 Sant Pau – Mar”, un grup format per investigadors i personal contractat per el Parc de Salut Mar-IMIM i de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-IR, un grup amb una àmplia experiència en recerca, clínica i docència.

Les principals línies d'investigació del grup són les següents:

  • Trastorns afectius: nous instruments terapèutics en depressió major resistent; prevenció del suïcidi; neuroimatge estructural i funcional; marcadors biològics i genètics; identificació i avaluació de noves dianes i programes terapèutics; farmacogenètica.
  • Trastorns psicòtics: factors ambientals, biològics i genètics; eficàcia i efectivitat de fàrmacs antipsicòtics; primers episodis psicòtics; interacció genotip-fenotip i ambient; neuroimatge; farmacogenètica; noves estratègies terapèutiques.
  • Terapèutica en salut mental: eficàcia i resistència al tractament; validació d'escales diagnòstiques i d'avaluació; revisions sistemàtiques; neuropsicologia; neurofisiologia; neuroimatge.

Unitat de recerca del Centre Fòrum de l´Hospital del Mar

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte