Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/10/2021 - Informació general

La SEE premia Natàlia Soldevila-Domènech pel seu treball sobre prevenció del deteriorament cognitiu.

La Societat Española d'Epidemiologia (SEE) en la seva XVII edició ha atorgat el "Premio para la investigación por personal investigador joven. Edición 2021: Miguel Carrasco" a Natàlia Soldevila-Domènech, investigadora predoctoral del grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'IMIM, pel projecte "Analysis of trajectories of cognition evaluated in a continuous manner with cognitive training tasks in older adults at risk of Alzheimer's disease".

El treball té per objectiu avaluar la viabilitat, la validesa i la fiabilitat d'una mesura de cognició obtinguda a partir del rendiment en tasques d'entrenament cognitiu auto-administrats i informatitzats, e identificar i caracteritzar subgrups d'individus d'edat avançada que segueixen una trajectòria cognitiva similar durant el curs d'una intervenció preventiva per al deteriorament cognitiu (Estudi PENSA). S'espera que els resultats d'aquest estudi proporcionin informació rellevant sobre la variabilitat interindividual en la resposta al tractament, el que pot ser important per a dissenyar futurs estudis de prevenció medicina de precisió.

El premi ha estat dotat amb 2000 € i té per objectiu donar suport a la formació i capacitació de joves en el camp de la investigació. Vol facilitar el desenvolupament d'un projecte de recerca en epidemiologia per part de joves investigadors menors de 35 anys que encara no hagin obtingut el doctorat i tinguin menys de 5 anys d'experiència en epidemiologia i salut pública.

Natàlia Soldevila-Domènech

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte