Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/11/2007 - Nota de premsa

“Personalidad y contexto social del terrorismo islamista: la trama de Lavapiés como ejemplo”

L'antropòleg Scott Atran i el psiquiatre Adolf Tobeña seran dos dels convidats

“Personalidad y contexto social del terrorismo islamista: la trama de Lavapiés como ejemplo”

L’acte té per objectiu respondre a la necessitat d’analitzar des de la ciència les bases biològiques i socioculturals que envolten als protagonistes del conflicte y comptarà amb la presència de l’antropòleg americà Scott Atran i del psiquiatra Adolf Tobeña.

L’event finalitzarà amb la projecció del documental “The Madrid Connection” i l’opinió del seu director i periodista, Justin Webster. Aquest documental és una producció de JWP/Easy Film en coproducció amb la BBC, Cuatro, TV3 i The Danish Film Institute i tracta de reconstruir els passos dels terroristes implicats en l’11M.

Scott Atran és antropòleg, expert mundial en terrorisme islamista i professor de la Michigan University, del John Jay College of Criminal Justice de New York, i investigador del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) de París. Autor de diversos llibres dedicats a la inducció de la conducta del terrorisme, en l'actualitat, està preparant una publicació sobre el judici de l'11M.

Adolf Tobeña és catedràtic de Psiquiatria i director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tobeña és autor del llibre Mártires mortiferos, un itinerari pel cervell dels suïcides atacants. Clica aquí per veure el programa, el pòster i la nota de premsa de l’acte.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte