Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/03/2012 - Informació general

Dia Mundial de la Síndrome de Down: Estudi TESDAD

Estudis pilot realitzats amb un compost present en el te verd han mostrat una millora en la capacitat d'aprenentatge i de memòria

Dia Mundial de la Síndrome de Down: Estudi TESDAD

Cada 21 de març se celebra el dia Mundial de la Síndrome de Down. La data fa referència, al trastorn genètic causat per la presència d’una còpia extra del cromosoma 21 (trisomia del cromosoma 21) caracteritzat entre d’altres per un grau variable de discapacitat intel·lectual. Avui en dia es la causa més freqüent de discapacitat cognitiva psíquica congènita que pateixen unes 34.000 persones a Espanya.

Amb l’objectiu de millorar la discapacitat intel·lectual que presenten les persones amb Síndrome de Down, el grup de recerca clínica en Farmacologia Humana i Neurociències de l’IMIM juntament amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG), en col·laboració amb diferents centres europeus, iniciaran en breu l’Estudi TESDAD que tindrà una durada aproximada d’uns 19 mesos.

L’estudi es realitzarà gràcies a la participació voluntària de persones amb síndrome de Down i es planteja fer un tractament amb un compost present en el te verd, l’epigalocatequina gal·lat (EGCG) que en estudis pilot ja ha mostrat la seva capacitat de millora en àrees cognitives com l’aprenentatge o la memòria de les persones amb Síndrome de Down.

En cas de voler més informació o estar interessats en participar-hi, cal que us poseu en contacte amb la Fundació Catalana Síndrome de Down o consulteu la pàgina web: www.cridard.imim.es .

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte