Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/07/2014 - Acte

Estudiants del “Màster Internacional de Recerca en Addiccions” vénen a formar-se a l’IMIM

Aquí es va explicar la recerca que es realitza amb humans, la recerca més relacionada amb els tractaments farmacològics i els assaigs clínics

Al llarg de tota la setmana passada, membres del grup de recerca en Addiccions i de Farmacologia integrada i neurociència de sistemes de l’IMIM, van acollir un grup d’estudiants del “Màster Internacional de Recerca en Addictions (ESADD)” organitzat per la Universitat de Dresden però en la que també hi participen la Universitat d’Amsterdam, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’IMIM.

El Màster té una durada de 2 anys i consta d’una part de seminaris presencials que es realitzen a la Universitat de Dresden, la Universitat d’Amsterdam i a l’IMIM, a més d’ una estada a un centre de recerca estranger.

La part presencial que es va fer a l’IMIM va consistir en explicar la recerca que es realitza amb humans, és a dir, la recerca més relacionada amb els tractaments farmacològics i els assaigs clínics. Els estudiants van poder visitar diferents recursos de tractament de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions com la Unitat de Desintoxicació Hospitalària, el CAS Barceloneta i el CAS-Fòrum , així com la Unitat de Farmacologia Clínica. Segons comenta la Dra. Marta Torrens, membre del Consell Assessor del Màster i coordinadora del grup de recerca en Addiccions: “Fins ara la formació que havien rebut els estudiants a Dresden i Amsterdam havia estat més epidemiològica i metodològica i aquí Barcelona han pogut veure la part més translacional de la recerca en addiccions”.

El Màster, co-finançat per la Fundació Volkswagen, accepta només 16 estudiants, després d’un estricte procés de selecció. Els admesos treballaran amb experts internacionals d’alt nivell pel que fa al camp de la recerca en addiccions, formant-se en els temes de més actualitat en aquest àmbit.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte