IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Notícies

 • 04/12/2018 - Acte

  Finalitza el cicle “Perdent la Por al Càncer” amb més de 700 assistents

  El cicle de conferències "Perdent la por al càncer" que ha organitzat l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) amb la Xarxa de Biblioteques de Barcelona va finalitzar ahir dilluns 3/12 amb una acollida excepcional per part de la ciutadania. Una mitjana de 80 persones ha participat a cadascuna de les xerrades, el que demostra l'interès de la població en els temes de salut i de recerca. Els assistents han valorat l'esforç realitzat per a explicar els diferents aspectes en l'entorn de la lluita contra el càncer, la qualitat dels ponents i la possibilitat d'interactuar-hi en un entorn diferent. Cada setmana les xerrades han tractat un tema diferent relacionat amb la malaltia: la immunoteràpia, la genètica del càncer, la medicina personalitzada, el càncer a la tercera edat, el càncers hematològics, la importància de l'exercici i la dieta en el càncer, la gestió de les emocions i com els avenços tecnològics ajuden al tractament.

  Més informació "Finalitza el cicle “Perdent la Por al Càncer” amb més de 700 assistents"

 • 18/10/2017 - Acte

  La Secretaria General de l’Esport i la Fundació IMIM signen un conveni de col·laboració en la lluita contra el dopatge

  La Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Fundació de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han signat avui un conveni de col·laboració per promoure la investigació científica associada a la protecció de la salut dels esportistes i de les persones que realitzen activitat esportiva, i a la lluita contra el dopatge a l’esport. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director de l’IMIM, Joaquim Bellmunt, han formalitzat l’acord a l’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona en presència de Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya, un organisme que està sota la tutela de la Fundació i que en virtut del conveni passa a tenir aquesta nova denominació.

  Més informació "La Secretaria General de l’Esport i la Fundació IMIM signen un conveni de col·laboració en la lluita contra el dopatge"

 • 16/01/2017 - Acte

  "Un Mar de Ciència", una nova iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania

  El proper dia 18 de gener es portarà a terme el primer cafè científic del cicle Un Mar de Ciència que organitza l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona. Amb el títol “Menjar pensant en el cervell”, es parlarà de l’impacte que té la dieta en la nostra capacitat d’aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, i fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars. Aquest és el primer dels cafès científics programats a la ciutat de Barcelona i inicia una programació mensual de cafès que tractaran temes de salut rellevants i d’actualitat com la immunologia del càncer, la dieta mediterrània, la depressió i els seus signes d’alarma, etc. Tots els cafès són gratuïts i oberts al públic general i es portaran a terme a diferents biblioteques de Barcelona, en especial, en aquelles que formen part de la zona de referència de l’Hospital del Mar, és a dir, les que pertanyen als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. 

  Més informació ""Un Mar de Ciència", una nova iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania"

 • 17/10/2016 - Acte

  “La depressió i els seus signes d’alarma” primer cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona

  Engega “Un Mar de Ciència”, el cicle de cafès científics que organitza l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració que ens ha permès programar de forma regular cafès científics a diferents Biblioteques de l’àrea de Barcelona. Començarem el proper dimecres 26 d’octubre a les 19 hores a la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet amb una sessió sobre “La depressió i els seus signes d’alarma”. Hi participaran Victor Pérez, Director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar i coordinador del grup de recerca en Salut Mental de l’IMIM i Jordi Alonso, Director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM. Moderarà el cafè Carme Palma representant local de la Taula de Salut Mental i cap de servei de Salut Pública, Acció Comunitària i Atenció als Consumidors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. És una activitat gratuïta oberta al públic general.

  Més informació "“La depressió i els seus signes d’alarma” primer cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona"

 • 16/06/2016 - Acte

  L’IMIM acull el 8é workshop de International Network for Research on Inequalities in Child Health (INRICH)

  Els dies 16 i 17 de juny l’IMIM acull la vuitena reunió de la International Network for Research on Inequalities in Child Health (INRICH), una xarxa que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de sumar els esforços dels grups d’investigació de tot el món centrats en l’estudi de les desigualtats socials en salut infantil, els seus mecanismes i solucions. Actualment reuneix els més prestigiosos investigadors que lideren estudis sobre aquest tema en més de 10 països desenvolupats. El workshop està coordinat a nivell local pel Grup de Recerca en Serveis Sanitaris del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM i liderat per Luis Rajmil, investigador adscrit d’aquest programa i de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS).  

  Més informació "L’IMIM acull el 8é workshop de International Network for Research on Inequalities in Child Health (INRICH)"

 • 15/03/2016 - Acte

  Les escoles del projecte “Investiga amb Recercaixa” visiten l’IMIM

  El grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular participa en la tercera edició d’Investiga amb RecerCaixa! Roberto Elosua i Irene Roman comparteixen amb nens de cinquè i sisè de Primària el seu projecte “Anàlisi de l’associació entre el nivell socioeconòmic i la malaltia cardiovascular”. Promoure salut i promoure vocacions són els dos objectius centrals d’aquest programa.  Avui hem rebut la visita d’una de les escoles assignades, l’escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia. Uns 60 alumnes de 5é i 6é de primària han pogut compartir dubtes i el seu projecte amb els investigadors, així com conèixer de primera mà la feina que es fa al laboratori i com es porta a terme una recerca científica. Ha estat sorprenent la seva implicació, participació i entusiasme durant tota la visita. Dimecres ens visitarà una altra de les escoles del projecte, l’escola de Rellinars.  

  Més informació "Les escoles del projecte “Investiga amb Recercaixa” visiten l’IMIM"

 • 07/03/2016 - Acte

  Reunió del projecte europeu eTOX

  eTOX és un projecte europeu coordinat pel Ferran Sanz, director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l’IMIM que té com a objectiu desenvolupar una base de dades de seguretat de medicaments a través d’informes de toxicologia i dades de toxicologia públiques de la indústria farmacèutica, estratègies innovadores en silico i noves eines de programari per predir millor els perfils toxicològics de molècules petites en les primeres etapes de la línia de desenvolupament de fàrmacs. El projecte eTOX està finançat per Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI-JU), una associació única entre la Comunitat Europea i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA). Aquest serà el segón Hackathon i es portarà a terme del 7 al 10 de març a les instal·lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

  Més informació "Reunió del projecte europeu eTOX"

 • 21/07/2014 - Acte

  Estudiants del “Màster Internacional de Recerca en Addiccions” vénen a formar-se a l’IMIM

  Al llarg de tota la setmana passada, membres del grup de recerca en Addiccions i de Farmacologia integrada i neurociència de sistemes de l’IMIM, van acollir un grup d’estudiants del “Màster Internacional de Recerca en Addictions (ESADD)” organitzat per la Universitat de Dresden però en la que també hi participen la Universitat d’Amsterdam, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’IMIM. El Màster té una durada de 2 anys i consta d’una part de seminaris presencials que es realitzen a la Universitat de Dresden, la Universitat d’Amsterdam i a l’IMIM, a més d’ una estada a un centre de recerca estranger. La part presencial que es va fer a l’IMIM va consistir en explicar la recerca que es realitza amb humans, és a dir, la recerca més relacionada amb els tractaments farmacològics i els assaigs clínics. Els estudiants van poder visitar diferents recursos de tractament de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions com la Unitat de Desintoxicació Hospitalària, el CAS Barceloneta i el CAS-Fòrum , així com la Unitat de Farmacologia Clínica. Segons comenta la Dra. Marta Torrens, membre del Consell Assessor del Màster i coordinadora del grup de recerca en Addiccions: “Fins ara la formació que havien rebut els estudiants a Dresden i Amsterdam havia estat més epidemiològica i metodològica i aquí Barcelona han pogut veure la part més translacional de la recerca en addiccions”.

  Més informació "Estudiants del “Màster Internacional de Recerca en Addiccions” vénen a formar-se a l’IMIM"

 • 7/05/2015 - Acte

  TransMaluta IV: Correm tots contra el càncer. Des de Sant Cugat al PRBB

   El proper dissabte 9 de maig tindrà lloc la 4a TransMaluta, una marxa homenatge de 24 km en memòria d'en Guillem Malet. La iniciativa ens arriba de la mà d'amics i familiars que volen fer extensiva la convocatòria a tots aquells que vulguin participar-hi, independentment de si coneixien o no a aquest jove investigador de la UPF, mort al maig de 2011. "En Guillem, com a gran entusiasta de la muntanya i de l'esport que era, solia sortir de casa corrents de bon matí amb la intenció de creuar Collserola i arribar, unes 2 hores més tard, a la Platja de la Barceloneta on dedicava la jornada a investigar al PRBB". Amb aquest esperit de superació, la quarta edició de la TransMaluta espera superar els 120 participants. La cursa-homenatge començarà a les 8:30h del matí a l'estació de FGC de Sant Cugat i finalitzarà amb un pica-pica a la plaça interior del PRBB. Tot i que es tracta d'un recorregut fisícament exigent, tothom hi pot participar.

  Més informació "TransMaluta IV: Correm tots contra el càncer. Des de Sant Cugat al PRBB"

 • 18/02/2015 - Acte

  Experts europeus es reuneixen a Barcelona per millorar l'ús dels instruments de Qualitat de Vida a la pràctica clínica

  Demà dijous 19 de febrer es durà a terme la II Jornada Científica BiblioPRO sobre l'ús dels instruments de Qualitat de Vida i dels Resultats Percebuts en els Pacients, els coneguts com PRO-Patient Reported outcomes, organitzada pel Comitè Científic de BiblioPRO i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). La Jornada comptarà amb experts europeus en instruments de qualitat de vida com el Professor Paul Kind de la Universitat de Leeds, i Caroline Anfray de MAPI Institute (Lió) que abordaran temes sobre qualitat de vida i la propietat intel·lectual dels instruments PRO. En les últimes dècades, s'ha observat un desenvolupament exponencial dels instruments de qualitat de vida i dels Resultats Percebuts en els Pacients (PRO) en la investigació i la pràctica clínica, tant a nivell nacional com internacional, en esdevenir importants indicadors de la salut i la qualitat de vida tant en recerca clínica com epidemiològica. La salut percebuda pels propis pacients té un important poder predictiu de resultats com la mortalitat, la demanda de serveis o els costos sanitaris. De fet, l'ús sistemàtic dels PRO per part del National Health System (UK) ha mostrat que en intervencions com l'hèrnia inguinal un 20% són homes que no tenien símptomes abans d'operar-se i un 85% presentaven molèsties després de la intervenció, pel que 50 milions de lliures es van emprar en tractaments possiblement no necessaris.

  Més informació "Experts europeus es reuneixen a Barcelona per millorar l'ús dels instruments de Qualitat de Vida a la pràctica clínica"

Contacte

Cap de Comunicació:
Rosa Manaut(ELIMINAR)

Servei de Comunicació:
Marta Calsina(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80
(+34) 699 094 833

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte