IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Epidemiologia i salut pública

Presentació

El Programa d'Epidemiologia i Salut Pública (EPISAP) inclou 12 grups de recerca que sumen 130 professionals de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Tots els grups EPISAP estan reconeguts per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i formen part de les principals xarxes de recerca col·laborativa a Espanya (CIBERs i RETICs).

Els investigadors EPISAP apliquen mètodes i enfocs epidemiològics avançats per aconseguir una millor comprensió de: a) la freqüència i càrrega de la malaltia; b) els principals factors de risc i els mecanismes que els sustenten; i c) el paper de les intervencions i serveis sanitaris i el seu impacte en els resultats de salut de les persones i poblacions. La nostra investigació es centra en el càncer, els trastorns mentals, les malalties cardiovasculars, i en les exposicions ambientals i ocupacionals.

Duem a terme innovació i recerca translacional. Els nostres investigadors participen activament com a experts en activitats comunitàries, actuant com a experts en comitès i com a assessors d'organitzacions i institucions sanitàries. Els investigadors del programa tenen una llarga carrera de recerca amb reconeixement internacional, i han establert relacions sòlides amb moltes institucions de recerca regionals, nacionals i internacionals.

L'educació i formació en epidemiologia i salut pública de grau, postgrau i a estudiants de l'especialitat en medicina és una activitat clau d'EPISAP. Molts dels nostres investigadors són membres del cos docent de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) o la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i dirigeixen una varietat de cursos i programes oficials. 

Els grups de recerca EPISAP i els seus coordinadors són :

Contacte

Director:
Jordi Alonso(ELIMINAR)

Tel:
93 316 07 60

Fax:
93 316 04 10

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte